Dessert uit eigen keuken | Recept met griesmeel

Vandaag heb ik weer een recept.
Dit heb ik zelf verzonnen, althans ik denk het van wel.

Maar goed… wat heb ik nu weer uitgespookt?

We gaan een soort van Tiramisu maken met griesmeel pudding.

a la Tiramisu

Tiramisu3

Benodigdheden:

Bodem:
75 gram boter
Fijngestampte marie koekjes (halve rol)

Griesmeel pudding Atlanta
Mascarpone
Chocolade melk
Suiker of zoetstof
Bakvorm (kan ook cakevorm zijn) en bakpapier
Cacao
Rum (smaakje)

Bereiding:

Hak je koekjes lekker fijn, oe fijner hoe beter.

Tiramisu1

Mijn tip is om ze in een diepvrieszakje te doen (dicht zakjes is wel zo handig) en dan met een deegroller er overheen rollen.
Meppen, mag ook, maar ik ben bang dat je aanrechtblad dit niet prettig vind.

Smelt ondertussen ook de boter in een steelpannetje.

Tiramisu2

Voeg nu de koekjes en de boter samen en meng dit goed door elkaar.

Bedek je bakvorm met papier.

Tiramisu4

Dit is handig, zo kun je straks makkelijk je koek eruit wippen.

Doe de bodem nu bedekken met je koekjesprakje.

Zet in de koelkast.

Maak nu de pudding klaar.
En let op,… lees wat er staat! En niet denken wat er staat, want dan kun je het net als mij weggooien.
Ik was dus te snel en maakte mijn eerste pudding a la cement!

Het is dus 1 liter melk (mijn geval chocolademelk) op 100 gram en niet andersom!
Ik wilde maar de helft en dat is dus 500 ml op 50 gram.
Goed,… ik heb dit keer geen suiker gepakt maar zoetstof.
Maar normaal moet je dus 37 gram suiker toevoegen.
Maar zoetstof is 4 keer zoeter, dus een 15 gram zoetstof zou voldoende moeten zijn.

Breng de melk aan de kook. Meng de griesmeel met de suiker of zoetstof en voeg het al roerende aan de melk toe.
Laat dit 3 minuten zachtjes koken.
Laat het een beetje afkoelen en pak dan je bakvorm en giet je pudding in de vorm.

Ik druppelde hier wat rum op, want dan kan het goed intrekken.
(Nou druppelde ik dus zo’n heel flesje erin,… daar moet je van houden).

Dit mag nu twee uur opstijven in de koelkast.

Na deze twee uur kun je je puddingtaart af maken met de Mascarpone.
Deze smeer je lekker over de pudding uit.

Tiramisu6

Neem de Cacao en pak een lepel en strooi deze over je Mascarpone.

Tip: Schud je bakvorm heen en weer, zo verdeel je de cacao.

Tiramisu8

Hier kun je zelf nog wat versieren, maar ik strooide er wat hagelslag op (deze moest op, door de warme zomer ging die verbleken).

Al met al komt hier ook geen oven aan te pas, er kan niks verbranden (ja de melk in je pan).
Maar verder een heel lekker receptje, want mijn mannen zeiden al dat het voor herhaling vatbaar is.

Dus,… wat vind jij van dit “Dessert uit eigen keuken” receptje?

Tiramisu9

Tot de volgende keer, tot weer een verwenmomentje!

Son!

11 thoughts on “Dessert uit eigen keuken | Recept met griesmeel

  1. Chocolade, griesmeel, koekjes en rum. Klinkt als de ideale combinatie! Ik vraag mijzelf alleen af of ik hiermee Oscar blij maak. Die lust echt geen griesmeel namelijk.

  2. Oh wat zou mijn vader dit lekker hebben gevonden, die was gek op griesmeel….Het ziet er echt heerlijk uit, maar ik laat dit aan me voorbij gaan. Ik ben namelijk niet zo dol op griesmeel als mijn vader dat was en ik denk dat het niet echt goed is voor me….maar ik ga het recept doorsturen naar mijn vriendin, die is namelijk wel gek op griesmeel 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s