Restylen | Kopertrend

Hallo vandaag laat ik jullie op mijn blog een artikel lezen om met een paar kleine dingen je huis of een deel daarvan te restylen naar de trend van dit moment… KOPER!

Nu moet ik zeggen dat ik door mijn Oosterse invloeden in huis al jaren koperen muren heb. In mijn slaapkamer en in mijn toilet zijn deze mooi koper geverfd, dus liep ik weer voor op iets dat nog komen moest.

Helaas waren er toen zeer weinig accessoires te vinden en was die kleur verf ook nog niet trendy.
Maar… hoera er is nu koper verf te koop en ik moest toch naar de bouwmarkt (toen we voor Yuri zijn kamer \op zoek waren naar laminaat) en ging dus ook langs bij de afdeling spuit en bus in!

Restylen11

Het begon met een klein item, deze kandelaar die ik kocht bij de Action.

Nou,… toen ging ik dus los!

Ik had de lakken van Hammerite H180 gezien en nee, deze kleur koper is iets te geel. Daar houd ik niet van, koper is in mijn beleving dus warm van kleur. De rood variant dus. Dat je meerdere tinten koper hebt wist ik al, vroeger zaten er koper spoelen in electronisch apparatuur en die was altijd zo mooi van kleur! Ik vond dit als kind het mooiste wat daar uit kwam.

Messing of geelkoper (CuZn), in de vorm van folie ook wel latoen of latoenkoper genoemd, is een legering van koper (55-70%) en zink (45-30%).
In de mythologie en alchemie werd koper vaak geassocieerd met de godheid Aphrodite vanwege de mooie glans. Om die reden werd koper vroeger onder andere gebruikt voor spiegels. De naam koper komt van het Latijnse woord Cuprum. Dit woord is afgeleid van “aes cyprium”, hetgeen “erts van Cyprus” betekent. In de oudheid werd namelijk op Cyprus koper gewonnen.

Koper spuiten!

Om koper te spuiten (ik vind persoonlijk dit de mooiste finish geven) moet je zorgen dat je ondergrond droog, stofvrij en vooral vetvrij is.
Dus ging ik met mijn items 2 bloempotjes en een oude schaal aan de slag.

Restylen1

Met een schuurpapiertje schuur je je oppervlak. Dit doe je met een hele fijne korrel. Dit zorgt er voor dat je lak straks goed pakt.

Dan reinigen met een vochtige doek. Daarna deed ik nog een anti-vet spray gebruiken van CIF om de laatste vettigheden eraf te halen.

Restylen3

De lak die ik kocht is die van het merk ’t Stilleven en die worden verkocht in mini-busjes (koop er rustig 2) en kosten 5,95. Deze staan in de witte kast bij de Praxis, waar alle spuitlakken staan.

Restylen2

Om de bloempotjes te lakken kreeg ik van mijn man twee steunen die je normaal gebruikt bij een auto-reparatie! Maar wel heel handig zo, ik kon ze nu makkelijk draaien!

Decoreren

Ik wilde deze grote schaal graag decoreren. Dus daarom had ik mijn randen afgeplakt. die randen werden nog donkerder gemaakt. Ja, het is weer zo ver… met nagellak.
Een warme bruine kleur van Essence werd in 1 laag over de schaal gelakt.

Restylen4

 

Ik kocht ook een zilveren acrylverf bij de Praxis voor 4,95 (deze had ik ook gepland voor nailarts, maar ik wacht liever geen 2 uur tot het droog is, stond wel sneldrogend op, maar de kleine letters gaven natuuuuuuuuuurlijk weer een andere info weer).

Deze verf (zelfde merk) was eigenlijk toch wel een miskoopje, het is zeer vloeibaar. En ik was te enthousiast denk ik… afplakken ging niet, het kroop gelijk onder mijn tape en dus heb ik het geplande figuur moeten omgooien.
Voor mij is dat geen nood hoor, ik baal wel, maar ach ik heb altijd nog mijn vaste hand en trok met een kwast schuine vlakken.

Restylen5

De grote dots maakte ik d.m.v. een spijker te dopen in holografische nagellak. En dan op goed geluk, ik had geluk dit als een patroon aan te brengen.

In het midden maakte ik ook nog een versiering.

Restylen6

Daarna spoot ik twee lagen spuitlak op mijn schaal. Het heeft twee dagen gedroogd en toen kon deze pronken in mijn kamer. Met een leuke koperkleurige waxinelicht houder met lieve teksten van de Action (1,59) is het een plaatje geworden.

Restylen7

Maar ook mijn bonsai boompjes konden weer terug in hun vertrouwde pot.

En het vogeltje wat in mijn tuin stond, mag deze winter lekker binnen bij ons vertoeven.

Restylen8

Ook kocht ik nog voor 1,19 twee leuke lantaarns bij de Action. En mijn zelfgemaakte mini strooppotjes, waar ik een lint omheen lijmde om zo de schroefrand te verdoezelen!

Restylen9

Het welbekende hertenhoofd kaarsje! Ook ik nam er eentje mee naar huis en zette deze op mijn Chinese kastje.

Restylen10

Ik heb nog meer dingen in de planning en ach zo komt mijn leeshoek steeds meer in sfeer.

Ik ben nog bezig met een tafeltje, dus wie weet zie je op Instragram wel weer een foto voorbij komen (@sandenova2you is mijn account).

Wat vinden jullie van deze uitleg? En restyling?

Liefs Son!

 

21 thoughts on “Restylen | Kopertrend

  1. Wat ben je toch creatief! Ik vind het heel mooi en het oogt gezellig en warm. Bedankt voor de tip om lint te gebruiken om schroefdraden van glazen potten te maskeren. Dit ga ik gauw doen.

  2. Pingback: DIY | Knutselen | Kopertrend II – waxinelichtje | 40PlusVrouw

  3. Pingback: DIY | Kersfeer | Oude takken, nieuw leven… | 40PlusVrouw

  4. Super leuk en creatief, complimenten!
    Mag ik om advies vragen? Ik wil houten fruit kistjes koperkleurig maken, kun je mij een product aanraden? de ondergrond heb ik nu in de grondverf gezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s