Boerenkool Chips | The RAWlicious food co

Promo

 

Ja, je leest het goed!
Boerenkoolchips!

En ik heb ze samen met puberkind en mijn man getest. Wat wij als ‘normaal’ gezin hiervan vonden lees je hier…

Deze  producten zijn mij ter review aangeboden. Fotobewerking is toegepast door mijzelf.

RAWLICIOUS BOERENKOOL CHIPS

De lekkere én gezonde ‘superfood’ snacks op basis van gedroogde biologische boerenkool.

Boerenkool, de typisch Hollandse wintergroente is wereldwijd mega populair en meer dan trendy. Het wordt zelfs een ‘superfood’ genoemd, vanwege de heel gezonde eigenschappen en hoge voedingswaarden. Nieuw bij Albert Heijn is RawLicious Boerenkool Chips, de lekkere biologische snacks die voldoen aan de gezonde snackbehoefte. Boerenkool Chips zijn licht en krokant en zijn perfect als verantwoord tussendoortje.

achterkant
Gezond snacken is inmiddels meer dan een trend. Raw food, super foods, clean eating en pure eating zijn populaire manieren van consumeren geworden. De consument wil lekker én gezond eten en let steeds kritischer op de voedingswaarde van producten. Dat geldt ook voor tussendoortjes en snacks.

Kalorietjes
Boerenkool, de vezelrijke ‘Queen of Greens’ met meer vitamine C dan een sinaasappel!

Qua kcal (zak 40 gram) zit je op een normaal snack moment. Dit kun je dus ook tijdens een afval moment goed nemen. Het vult goed. Dit blijkt wel uit mijn eigen test (lees dit straks verder).

Gezond

Boerenkool is een regelrecht ‘superfood’, rijk aan voedingsstoffen en een bron van antioxidanten. Deze ‘Queen of Greens’ bevat maar liefst 100 mg vitamine C per ons. Dat is 125% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vitamine C ondersteunt een goede weerstand samen met vitamine A. Boerenkool heeft bovendien een hoog vezelgehalte en bevat geen vet (100 gram boerenkool bevat 46 kcal en 2,5 gram vezels). Boerenkool heeft een hoge voedingsdichtheid, wat betekent dat er veel voedingsstoffen in zitten. De vezels in boerenkool zorgen dat je langdurig een verzadigd gevoel hebt.

Meer calcium dan melk en rijk aan bouwstoffen voor een gezond lichaam

RawLicious biologische Boerenkool Chips zijn gezond, knapperig en zeer voedzaam en zijn gemaakt van gedroogde biologische boerenkool. In 2013 won deze chips het predikaat “Best New Food Product” tijdens de Natural & Organic Europe Awards in Londen. De chips bevatten meer calcium dan melk, zijn laag in calorieën en bevatten weinig tot geen vet. RawLicious Boerenkool Chips bevat naast de vitaminen A en C tevens vitamine en E, calcium, kalium en foliumzuur. Het is dus niet alleen heel erg lekker, maar ook goed voor je ogen, huid en botten.

Gecertificeerd biologisch, 100% natuurlijk, lekker knapperig en voedzaam

De RawLicious Boerenkool Chips worden gedroogd in plaats van gebakken bij een temperatuur onder de 35°C, volgens het raw-food principe. Dit zorgt ervoor dat alle essentiële voedingsstoffen én smaken optimaal intact blijven. De speciale, hoogwaardige verpakking zorgt ervoor dat de chips lekker knapperig blijven. De RawLicious Boerenkool Chips zijn gecertificeerd biologisch door de Soil Association en bevatten geen kunstmatige smaakstoffen, additieven of conserveringsmiddelen.

Verkrijgbaar in drie heerlijke smaken

RawLicious Boerenkool Chips zijn op smaak gebracht met verse biologische ingrediënten en wordt handgemaakt door RawLicious in het Verenigd Koninkrijk. De chips is in Nederland verkrijgbaar in drie heerlijke smaken, te weten: “Double Pepper Twist”, “Indian Spice Twist” en “Thai Chilli Twist”.

Testen:

[fruitful_ibox_row]
[fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=””]IndianSpice[/fruitful_ibox][fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=”” last=”true”]IndianSpice2Deze smaak is heel lekker puur, niet te veel smaak toegevoegd en toch proef je licht de curry kruiden. Smaak: 8. [/fruitful_ibox][/fruitful_ibox_row][fruitful_ibox_row]  [fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=””]

Pepper[/fruitful_ibox][fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=”” last=”true”]Pepper2

De Double Pepper is pikant, maar ook niet zo dat je er een dorst van krijgt. Een zoetige smaak is er ook te proeven. Smaak: 7.[/fruitful_ibox][/fruitful_ibox_row][fruitful_ibox_row] [fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=””]

ThaiChilli[/fruitful_ibox][fruitful_ibox column=”ffs-two-one” title=”” last=”true”]ThaiChilli2De Tai Chilli brand zachtjes en is ook wel als scherp te omschrijven. Door alle kruiden valt hier de boerenkoolsmaak het meeste weg. Smaak: 6,5.[/fruitful_ibox][/fruitful_ibox_row]

Onze mening:

De textuur is niet het chipsje wat je verwacht, niet het snaaien in een zak met chips gevoel. De boerenkool is zo fragiel dat het in je handen uiteen valt.
Mijn man vond het helemaal niks en mijn zoontje haalde zijn neus op.
Zelf vond ik het wel iets hebben, smaakte goed. Dan ben ik ook wel een echte groente liefhebber.
Goed, om nou 3 zakken op te eten vond ik ver gaan en weggooien is niet mijn ding.

Op tafel idee

En toen bedacht ik dat het ook heel lekker zou kunnen zijn als een toevoeging aan een salade… ipv pijnboompitten deze chips voor een cruchy bite toe te voegen.

Salade

 

En ik zat toen ook echt vol! Het vulde heel goed en dus past het prima voor mij om te gebruiken in combinatie met een salade. Ik had een heerlijk gevoel hierbij.

RawLicious Boerenkool Chips € 3,49/40 g zijn vanaf heden te koop bij de AH.

Voor meer informatie is er de website: www.boerenkoolchips.com

Let op! Deze chips bevatten sporen van noten!!!

Handtekening

10 thoughts on “Boerenkool Chips | The RAWlicious food co

  1. Lijkt mij erg lekker, vind ze alleen erg duur voor de hoeveelheid dat er in de zak zit, maar denk dat dit ook wel goed zelf te maken is 😉 bedankt voor de review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s