LyCON | Wax training | Smooth & Co

Smooth & Co | training waxtechnieken

Smooth & Co, the skin care company, introduceert deze trendy wax uit Down Under nu ook in de Benelux.

HandBodyScrub2

Laat je klanten genieten van een aromatische en pijnloze waxing experience, op basis van natuurlijke hars en bijenwas.

Wat is Lycon?

LYCON is in 1978 in Australië opgericht door de Queen of Waxing: schoonheidsspecialiste Lydia Jordane.

LYCON wax heeft inmiddels wereldwijd een welverdiende reputatie opgebouwd. LYCON is marktleider op het gebied van harsen en wordt over de gehele wereld, in meer dan 93 landen,  toegepast in het topsegment van wellness centers en schoonheidssalons.  Modellen en beroemdheden als Pippa Middleton, Sienna Miller, Victoria Beckham en Emily Blunt gebruiken dit revolutionaire product.

Vanaf 1 mm!

De mooiste harsen op basis van natuurlijke ingrediënten zorgen voor een superglad en langdurig resultaat. Haar vanaf 1 mm wordt moeiteloos gewaxt. De wax is verrijkt met aromatische oliën en maakt elke behandeling tot een aangename ervaring. Bovendien kan de hars gebruikt worden op lage temperaturen. De huid wordt gevoed en verzacht.

Veel keus

LYCON biedt ruime keuze in Hot wax en Strip wax. De unieke LYCOjet waxen zijn geschikt voor de stugge haartjes en als nabehandeling. Daarnaast is er een complete lijn voor- en nabehandelingsproducten, retailproducten en accessoires. Er is altijd een geschikt product voorhanden. Professionals kunnen nu kiezen voor een bijzondere combinatie van pure Australische bijenwas en aromatische essentiële oliën. De consument met een normale of gevoelige huid, fijn of hardnekkig haar kiest voor een totaalbeleving. Maar vooral voor een gezonde, gladde en gehydrateerde huid.

[fruitful_sep]Training

De techniek heb je met onze hulp zo onder de knie. We bieden nu ook speciale trainingen aan, zodat je leert om snel en hygiënisch te werken met onze waxproducten:

 • Hot- en stripwaxen en  LycoJetWax voor de stugge haartjes
 • Lycotec Wax voor de zeer gevoelige huid
 • SPA sugar scrubs & lotions
 • After care
 • Lycon Spa lijn voor thuis

Alleen het beste is goed genoeg voor je klanten. Als je eenmaal met deze waxen kennis hebt gemaakt, wil je nooit meer wat anders.

Na deze tekst te hebben gelezen op de website van Smooth & Co werd ik heel nieuwsgierig naar deze training. 
Via een uitnodiging mocht ik het nu van dichtbij ervaren. Niet als cursist, maar als blogger (met de nadruk op consument) kon ik deze wax sensatie uit Australië gaan ervaren.

Op maandag morgen vertrok ik met de auto naar Amersfoort, waar ik om 11:30 werd verwacht.
Ik mocht de auto van mijn man lenen, gelukkig maar, die heeft stuurbekrachtiging.
Ik ben geen held op het gebied van auto rijden, dus was behoorlijk zenuwachtig.

Eindelijk had ik het gevonden (mijn tomtom was af en toe van slag en ik ook) en parkeerde mijn auto in een woonwijk en rende (anders zou ik nog te laat zijn door de vertraging die ik had opgelopen) naar het gebouw aan de stadsring 181.

Ik was toch op tijd en kon even op adem komen.
Als welkom was er een kopje koffie, dat ik heel goed kon gebruiken.
De andere dames (zelf beautysalon eigenaresses of werkzaam in) waren ook op tijd en we gingen meteen van start onder leiding van twee instructrices (zelf ook werkzaam in een beautysalon).

Eerst kregen we een uitleg over de diverse waxen, echter ik leg per foto uit wat er op dat moment uitgelegd werd, dat verduidelijkt het wat meer.

Meteen werd er gevraagd naar een vrijwilligster, nog onwennig natuurlijk keken wij elkaar aan. Echter een goed blogster is voorbereid en ik had mijn beenhaartjes een lange tijd niet meer weggehaald. Dus ik mocht op de behandel tafel plaatsnemen. Ook qua kleding had ik alles voorbereid en hoefde niets uit te trekken (alleen mijn laarzen). De legging (ik had thuis geoefend) schoof ik omhoog en ze konden van start.

Benen1

 

1e techniek: Stripwax

Als eerste werd de stripwax (denk bij iedereen wel bekend) aangebracht.
Deze wax word geleverd in potten. Die je in de magnetron ‘giet warm’ voorverwarmd.
Eenmaal in je heater kun je deze blijven doorverwarmen.
Leverbaar in 8 varianten (ook 1 speciaal voor mannen).

Lycotane Huidreiniger :  Vooraf werden mijn benen voorbehandeld. Aan te raden is voordat je je laat behandelen te scrubben (avondje van te voren). 

[fruitful_ibox_row]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”Stripwax”]OliveOilStrip[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”Spatel”]Benen2[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”Strippen” last=”true”]Benen3[/fruitful_ibox]
[/fruitful_ibox_row]Met de spatel breng je deze wax dun aan. Tijdens de training leer je nog meer kneepjes en worden de puntjes op de i goed gedemonstreerd.
Het lijkt pijnlijk, maar ik heb het ervaren als aangenaam. Heel even een brandend gevoel, maar dat is logisch bij een eerste keer weer na hele lange tijd!

Nabehandeling werd gedaan door Perfect finish aan te brengen op mijn huid.
Je merkt meteen dat het verzacht en de brandende huid van mij kalmeerde.

2e techniek: Hotwax

Hier was ik eigenlijk een beetje bang voor, hete was op mijn benen!!!
Echter geen paniek. Het voelde aan als een warme pudding!

[fruitful_ibox_row]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”Lycoflex”]LycoflexVanillaHot1kg[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”Waxen”]Benen4[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”Pellen” last=”true”]Benen5[/fruitful_ibox]
[/fruitful_ibox_row]Als eerste werd er nu een laagje Pre-Waxing Oil  aangebracht, dit helpt de huid te beschermen.
De hotwax werd behoorlijk dik aangebracht, dit om alle haartjes goed in te sluiten. Deze wax is geschikt om haartjes met een lengte van 1 mm nog vast te grijpen en met wortelzakje en al te verwijderen. Het verwijderen gebeurt op een soort van pel manier, zodat op een milde wijze de haren verwijderd worden.

3e techniek: Lycojet

Deze harsen kunnen op lage temperatuur worden gebruikt voor het ontharen van gezicht en lichaam. Ze zijn uiterst flexibel en een behandeling is vrijwel pijnloos. Alle Lycon Hot waxen verwijderen haar vanaf 1 mm haarlengte!

[fruitful_ibox_row]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”Lycojet”]LycojetDesertRoseHot1kg[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”Hot Wax”]Benen6[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”Pellen” last=”true”]Benen7[/fruitful_ibox]
[/fruitful_ibox_row]Tijdens deze training werd er ook nog een andere demonstratie gegeven (van een andere cursist werden de oksels behandeld) en daar liet deze Lycojet haar talent zien. De haartjes die je normaal met een pincet eruit trekt, is hierbij verleden tijd, Lycojet doet het in 1 keer! Fijn voor de klant!

Een nabehandeling met Tea-Tree Soothe was ook dit keer een aangename verwennerij voor de huid.

Gevoelige huid/Rijpe huid

Een nieuwe generatie hightech, ultraflexibele en sterke witte wax. Bevat kokosolie en de laatste en unieke titaniumdioxide-technologie van LYCON, waardoor een superzachte hars ontstaat die op een lagere temperatuur kan worden gebruikt. Voor een professionele en vrijwel pijnloze harservaring. Het ideale product voor het gezicht, de gevoelige huid en gewaxte haren. Ook geschikt voor zwangere vrouwen.

[fruitful_ibox_row]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”Lycotec”]LycotecWhiteHot_Singlestack[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”Aanbrengen”]Benen8[/fruitful_ibox]
[fruitful_ibox column=”ffs-three-one” title=”Onthaard” last=”true”]Benen9[/fruitful_ibox]
[/fruitful_ibox_row]Ook hier werd vooraf mijn huid gereinigd en nabehandeld. Je merkt dat dit echt noodzakelijk is om de spa ervaring optimaal te ervaren. Ik had, ondanks dat ik proefpersoon was, het gevoel dat mijn behandeling op nummer 1 stond en dat er goed voor mij gezorgd werd.

[fruitful_sep]Na de training kreeg iedereen de kans om zelf op elkaar te oefenen. Echter ik heb daar geen ervaring mee en heb dit ook aangegeven. Het meisje dat nu op mij kon oefenen vond dit niet erg, zij kreeg nu alle tijd om de spatel techniek en het ‘pellen’ onder de knie te krijgen.
Ik heb tijdens het oefenen geen pijn gevoeld, ondanks dat cursist niet ervaren was met het product Lycon kreeg ze na een paar goede tips van de instructrices hoe je de verschillende waxen het beste kunt aanbrengen.

HandBodyScrub

Op een tafel stonden de heerlijke scrubs (aanrader) waar we nog even mee kennis konden maken. Een ook de voor mij al bekende hand- & bodylotion die ik al eerder reviewde .
Ik beken ik heb al 1 flacon helemaal op,… de Pomegranate!
En nu ben je daar, vergeet ik helemaal een aankoop te doen… ik was zo bezig met foto’s maken en noteren van al die informatie.
Op het eind kreeg iedereen een fijne goodybag mee met mini producten.

Goodybag

Ook voor de salons een paar interessante folders, klanten informatie en een wat tips & trics van de wax technieken.

Ik kan dit zelf niet gebruiken omdat ik geen heater bezit (zie mij niet met een oud pannetje op het gasfornuis dit laten pruttelen).
Echter een kennis is wel werkzaam als schoonheidsspecialiste en ik zal haar dit artikel aanraden en zeer zeker ook de Lycon ervaring delen, wie weet wil zij nog een keer op mij oefenen!

Lycon, de wereld van het waxen ging oor mij open!
Het plezierige is dat het waxen totaal geen onplezierige ervaring is.
Ondanks mijn vrij gevoelige huid, ik had meteen heftige reacties verwacht. Deze bleven bij het gebruik van Lycon uit. Dit wil ik aan iedere schoonheidssalon aanbevelen.
Op een zachte, doch doeltreffende wijze ontharen.
Lees meer over Lycon op de website: KLIK 

Ik hoop dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan meer achtergrond informatie over waxen en de diverse technieken. Zo ben je als klant ook geïnformeerd en kun je jouw salon vragen naar welke wax en techniek het beste past bij jouw huid.
Handtekening

21 thoughts on “LyCON | Wax training | Smooth & Co

 1. Mijn benen doe ik gewoon met een scheermes, maar ik zou mijn oksels graag een keer laten waxen, want zo’n five o’click schaduw onder mijn armen vind ik zo lelijk!

  Leuk verslag, Son. Een mooie ervaring en fijn dat je ‘m gedeeld hebt.

 2. Ik werk al drie jaar met deze wax en wil niks anders meer. Zowel voor gezicht als lichaam. Geen reactie van pukkeltjes meer na het harsen van de bovenlip. Haartjes blijven ook langer weg omdat je al hele korte haartjes kunt waxen. Ook ideaal om pijnloos neuahaartjes te waxen.

 3. Dat is idd jammer. Een verwijzing naar salons is voor ons -Lycon waxspecialisten – ook fijn!
  Ik zal hierover eens contact opnemen met Smooth&Co. Goed punt, dank je wel !
  Bellezas Mundo – Zaandam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s